Знање и иновативност

0
1153

Електротехничка и грађевинска школа „Никола Тесла“ у Јагодини потписала је уговор са IT компанијом Gemini software DOO Jagodina. Циљ ове сарадње је да се ученицима ове школе пружи обучавање за софтверске послове. Извођење обуке је замишљено у виду практичне наставе. Ученици ће добијати задатке и пројекте, које ће радити заједно са IT стручњацима и одабраним наставником.

Планирано је да сарадња буде дугорочна и да буде намењена пре свега ученицима IT смерова. За ученике је већ обезбеђена сва потребна опрема и софтвери за рад у пословном окружењу као и за рад у тиму. Дугогодишње искуство и знање компанија Gemini користи на креативан начин и њихови су радови препознатљиви као модерни и иновативни. У компанији прате трендове и иду у корак са са најмодернијим технологијама.

Компанија је позната и као неко ко више година ради у области IT подршке ауто-индустрији у земљама Европе. Gemini software има много пројеката у које планира да укључи и ученике на пракси.Ученицима ће бити пружена могућност стипендирања и запошљавања. На овај начин биће биће остварена још једна успешна сарадња Електротехничке и грађевинске школе „Никола Тесла“ са привредним структурама.