О нама

Skola

Електротехничка и грађевинска школа „Никола Тесла“ је до 1987. године обављала своју делатност у оквиру бивше школе „Вељко Влаховић“. Од 1987. године онa се оснива као самостална васпитно-образовна организација под именом Техничка школа „Никола Тесла“, а од 1995.године ради под садашњим именом.

На самом почетку школа је пружала образовање електротехничкој, грађевинској и машинској струци да би касније машинска струка припала Првој техничкој школи. У оквиру електротехничке струке постојала су кабловска занимања која су била пристуна у школи до 1998.год. У то време Техничка школа “Никола Тесла“ је била највећа у Јагодини (тадашњем Светозареву) и имала је 34 одељења са преко 1000 ученика.

У објекат Учитељског факултета у Јагодини је 1992.године премештена електротехничка струка док је грађевинска остала у згради тзв. Школског центра где је користила просторије Прве техничке и Економско-трговинске школе. Тако је било све до 16. Јануара 2012. године када је, после скоро 17 година изградње, завршена нова школска зграда.

У новој згради, на око 4200 м2, постоји 17 класичних учионица и 28 кабинета, лабораторија и специјализованих учионица које су опремљене по највишим стандардима. Тренутно у школи има 31 одељење са 750 ученика, у два подручја рада- електротехника и геодезија и грађевинарство, са укупно 11 занимања.