Радионица музике и речи

Дружити се, глумити, певати, забављати се, чинити да се други осећају црећно, да уживају – задали смо себи задатак и остварили га!

Није било једноставно. Драмска секција наше школе тешко је опстајала и постојала док смо радили у старој згради. Са пресељењем у нову школу, у простране и светле учионице, све је постало другачије. Ојачала је воља, били смо спремни да проводимо више времена у пријатном амбијенту и дајемо себе задацима драмске секције. Занимљиво је то да као школа која превасходно негује техничка занимања, има децу заинтересовану за уметност и креативност и на том пољу. Да имају духа и слуха и да су јаки покретачи и борци за остварење пројеката наше секције.

Текстови, које смо обрађивали у претходном периоду, углавном су повезани са свакодневницом. Време у коме живимо, а које често није сјајно, претварали смо у свет боја, музике и драмске игре. У настанак тих малих прича учествовали су ученици и наставници драмске дружине. Пуно идеја, мисли, разговора о њима, трансформисање првобитних у неке нове, неочекиване мотиве, све је то саставни део вишемесечних припрема за једну представу. Понекад недостаје времена, понекад све стане… Важно је, наравно, не одустати!

Радионицу воде наставници српског језика и књижевности, Аница Алексић Милосављевић, Тамара Митић и Марија Зарић. Њу чине ученици посвећени уметности, који показују одговорност и сарадњу , али и активно учествују у изради текстова и чине их добрим захваљујући својим оригиналним идејама.

 У нашој радионици увек је пријатно и забавно и свако ко пожели, може нас посетити и уверити се у то.