Велики успех ученика ЕГШ „Никола Тесла“

0
1553

На окружном такмиченју из Основа електротехнике 1, Основа електротехнике 2 и Електронике у енергетици, учествовало је 10 ученика наше школе.

Знање из предмета  Основи електротехнике 1 показало је укупно 25 ученика, од којих су троје ђаци наше школе: Урошевић Михајло,Пешић Нађа и Ристић Иван.

Са освојених 72 поена, Урошевић Михајло је заузео треће место и тиме се пласирао на ниво републичког такмичења, док су Пешић Нађа (31 поен) и Ристић Иван (25) поена, заузели 13. и 18. место.

Највећи успех са такмичења донео нам је Петар Ђорђевић, који је из предмета Основе електротехнике 2 освојио 91 поен и убедљиво прво место (8,5 поена више од другопласираног), чиме је заслужио место да своје знање покаже на републичком такмичењу. Осим Петра , на овом такмичењу између 24 ученика, учествовали су и  Петровић Јован (56.6поена-7. место), Филиповић Андрија (38 поена-11.место) и Илић Богдан(35,5-12.место).

На такмичењу из Електронике у енргетици учествовало је укупно 15 ученика, од тога 3 из наше школе:Трифуновић Стефан, Марковић Марија и Прокић Тихомир. Стефан је освојио 6. место са 46 освојених поена, Марија 8. место са освојених 40 поена, а Тихомир 11. место са 21-им поеном.

Овако добар успех ученика не би био могућ без њихових професора (ментора), Васић Снежане (Основе електротехнике 1), Ђорђевић Биљане (Основе електротехнике 2) и Крстић Љиљане (Електроника у енергетици).