Изложба „Читамо и пишемо са Аном Франк“

0
1222

   Од 2005. године сваког 27. јануара широм света обележава се Дан сећања на жртве холокауста. Тим поводом  је изложба „Читамо и пишемо са Аном Франк“ гостовала у ЕГШ „Никола Тесла“  у Јагодини од 31. јануара до 14. фебруара. То је поставка Музеја Ане Франк из Амстердама која је преведена на многе језике и приређује се широм света.

 

Наши ученици свакодневно су се сусретали са Аном Франк јер је изложба била постављена у холу школе. Осим тога били смо домаћини и ученицима основних школа „Рада Миљковић“, „17. октобар“, „Милан Мијалковић“ и „Бошко Ђуричић“ из Јагодине као и „Момчило Поповић Озрен“ из Параћина. Изложбу су посетили и ученици из ЕТШ „Славка Ђурђевић“ из Јагодине. Сви они долазили су у пратњи својих наставника. Са истим интересовањем задатке су решавали и они најмлађи, ученици трећег разреда из Раде као и студенти треће и четврте године Факултета педагошких наука у Јагодини.

   Изложба има за циљ стицање знања о Дугом светском рату и холокаусту али и подстицање жеље за писањем код младих. Посетиоци на почетку гледају кратак филм о Ани Франк. Затим, пратећи хронолошки постављену изложбу, решавају задатке. Задаци су педагошки добро осмишљени и распоређени у зависности од узраста у вежбанке на два нивоа.

   Изложба је организована у сарадњи са Народном библиотеком „Радислав Никчевић“ из Јагодине. Поред наставника српског језика и историје из наше школе, за реализацију су биле задужене педагог Снежана Вулић, испред Народне библиотеком „Радислав Никчевић“ и наставник историје Звездана Петровић из ЕГШ „Никола Тесла“.

Picture2 Picture15 Picture34
Picture39 Picture29 Picture4
Picture5 Picture12 Picture13