Матурски испити у јунском испитном року 2020.год. – додатни материјал за школе, наставнике и ученике

0
1636

Поштовани,

у циљу што боље припреме свих  учесника за реализацију матурских и завршних испита у јунском испитном року 2020.год. , ЗУОВ је  припремио  додатни материјал за школе, наставнике и ученике :

  • Упутства и додатни материјал-  преузети са следећег линка
  • Обуку за имплементацију матурских и завршних испита као видео презентацију се упутствима. Презентацију можете погледати на следећем линку.

На страници сајта Завода за унапређивање образовања и васпитања, намењеној завршним и матурским испитима постављени су онлајн тестови за ученике који полажу тест стручно теоријских знања  по новом концепту. Тестови су састављени од задатака који су објављени у  одговарајућим приручницима, прилагођени електронској форми и намењени ученицима искључиво за увежбавање (проверу усвојених знања). Тестовима се не  прикупљају никакви подаци о ученицима, њиховим школама нити успешности ученика на тестовима. Ученици могу приступати тестовима више пута.

На сајту ЗУОВ-а постављени су пробни тестови за проверу стручно-теоријских знања молим Вас да ове линкове проследите ученицима да би могли да вежбају:

Напомена: тестови су анонимни и могу се радити више пута.

Линкови су постављени и на сајту Заједнице електротехничких школа
 
Текст о полагању матурских и завршних испита у јунском року дат је испод.