Фестивал Науке

0
1439
Фестивал Науке

Поштовани,
НОУ тим и ЕГШ „Никола Тесла“ Вас позивају да Ваше ученике доведете на Фестивал науке “Време знања“ који ће се одржати 16. маја 2014. године у просторијама ЕГШ „Никола Тесла“ у Јагодини. Фестивал је отворен од 11 до 17 часова. За све посетиоце улаз се не наплаћује.

Ваши ученици ће моћи да виде огледе из различитих научних области које презентују: Електронски факултет Ниш, Физички факултет Београд, Факултет инжењерских наука Крагујевац, Хемијски факултет Београд, Биолошки факултет Београд као и средње школе које су се пријавиле на конкурс НОУ тима.

Пратећи програм фестивала чине: интерактивна изложба Центра за промоцију науке „10 отворених питања науке“, уметничке радионице и изложба ученичких радова пристиглих на конкурс са темом „ Играчка од рециклираног материјала“.

У оквиру фестивала, на истој локацији, одржаће се и предавања из популарне науке.

Сатница предавања:
12h др. Ненад Лазаревић, Институт за физику Београд: „Раманова спектрографија – од науке до уметности“
13h др. Марија Димитријевић, Физички факултет Београд: „Стандардни модел елементарних честица“
14h др. Саша Симић, ПМФ Крагујевац: „Астрофизика високих енергија. Гама бљескови“
15h Културни центар Јагодина: Пројекције анимираних филмова

Предавања су прилагођена ученицима виших разреда основне школе и средњошколцима.

У свечаној сали ОШ „Горан Остојић“ од 18 до 21h, у сарадњи са Савезом учитеља Србије, организујемо стручну трибину „Превенција насиља – безбедност у школи и окружењу“. Трибина је намењена учитељима, наставницима и стручним сарадницима.

За све додатне информације, као и заказивање посете, обратите нам се телефоном на број: 060 4 55 888 9 или мејлом на адресу: info@noutim.org